Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (2022)

„Moje godine su moje bogatstvo“, ove poznate fraze trebalo bi češće da se prisećaju dame koje su već napunile 50 godina. Iako su joj se na licu pojavile bore, a kosa već pomalo prosijeda, zrela predstavnica ljepšeg pola nije postala manje ženstvena niti manje uglađena, već još više. I ove veličanstvene kvalitete mogu se naglasiti, glavna stvar je da odjeća za žene starije od 50 godina treba biti odabrana u skladu s određenim pravilima.

Osnovna pravila odabira

Prvo i najvažnije pravilo u odabiru odjeće za ženu nakon 50 godina je psihološko prihvaćanje njenih godina. U suprotnom, dama počinje ići u krajnosti, kojih ima dvije: okovati se u dukserice i bezoblične haljine do poda ili navlači otvorene majice i uske farmerke, helanke. Međutim, odjeća za žene starije od 50 godina ne bi trebala biti ni jedno ni drugo.

S prvim problemom susreću se dame koje vjeruju da su mladost i ljepota već iza njih i da sada ostaje samo da čekaju starost i smrt. Taoci druge situacije, u pravilu, su oni koji nastoje prevariti starost, ne shvaćajući njene prednosti.

Da bi odabrala odjeću primjerenu svom uzrastu, žena mora osjetiti samopouzdanje i smirenost koje dolazi sa životnim iskustvom. Ormar takve dame uvijek će se odlikovati elegancijom i suzdržanošću.

Samouvjerena 50-godišnja žena odavno je svjesna prednosti i mana svoje figure. Na njima se prije svega treba voditi u onim situacijama kada se odabire odjeća. Za žene starije od 50 godina trgovine su pripremile mnogo klasične odjeće, koja bi trebala postati osnova garderobe. Naravno, prisustvo stilskih ekscesa je dozvoljeno, ali bi ih u ormaru trebalo biti mnogo manje nego, na primjer, sa 20 godina.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (1)

Koje boje u odjeći preferirati?

Za dame starije od 50 godina, najbolje je tražiti „svoje“ boje odjeće među bež, blijedo ružičastim, mliječnim, lila, breskvastim i plavim nijansama. Istovremeno, bolje je isključiti bijele košulje, majice i bluze iz ormara, jer nepovoljno naglašavaju nedostatke kože. Tamna odjeća za žene starije od 50 godina nije najbolji izbor, jer sivi, smeđi, crni i plavi tonovi mogu dodati još najmanje 5 godina postojećoj dobi. Ako dama zaista voli odjeću u tamnim bojama, onda bi trebala naučiti kako je kombinirati s cipelama i dodacima u svijetlim i toplim bojama.

Govoreći o bojama odjeće, također je vrijedno spomenuti da bi trebala biti obična, bez uzoraka, jer stvari s vrlo velikim printovima i raznim bojama čine ženu ne mlađom, kako mnogi misle, već starijom. Haljine ili bluze s monotonim sitnim uzorcima dobro stoje dami nakon 50 godina, ali je važno da ne budu previše svijetle.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (2)

Odjeća za niske žene preko 50 godina

Niske žene će morati da obrate posebnu pažnju na svoju odjeću. Zaista, pored činjenice da se moraju pridržavati određenog stila, s obzirom na svoje godine, moraju uzeti u obzir i svoju visinu. Dakle, duge suknje ne idu u prilog niskim damama od 50 godina. Isto važi i za dužinu do sredine lista. Bolje je zaboraviti na takve predmete garderobe.

Prilikom odabira odjeće, niske žene bi se trebale fokusirati na načine da vizualno povećaju svoju visinu. Odjeća vertikalne linije je idealna za to, iako je važno zapamtiti da pruge ne bi trebale biti previše šarene i svijetle. Dvije ili tri boje su dovoljne. Odjeća za žene nakon 50 godina niskog rasta trebala bi imati pravokutnu siluetu. Nema bujnih i voluminoznih stvari!

Košulje su sastavni dio garderobe 50-godišnje poslovne žene, međutim vlasnice niskog rasta moraju zapamtiti da će žabo, velika dugmad i „raširena“ kragna učiniti da vizuelno izgledaju još niže. Bolje je dati prednost stojećem ovratniku.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (3)

Odjeća za "obline" žene

Široka ili široka odjeća za žene preko 50 godina sa stomakom je najgora stvar koja može biti u ormaru. Prvo, dodaje još nekoliko godina već postojećoj dobi. I, drugo, široka odjeća čini vlasnika "bujnih" oblika glomaznim. Rašireno uvjerenje da se uz pomoć širokih haljina i bluza može sakriti stomak je duboka zabluda. Trebalo bi da malo pristaju, ali ne i na "bujno" tijelo.

Haljine visokog struka i lagane bluze najbolja su odjeća za žene preko 50 godina sa stomačnim problemima. Za bujne dame bolje je napustiti volančiće i draperije, svi predmeti garderobe trebaju imati najjednostavniji mogući kroj.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (4)

Koje suknje i haljine je bolje nositi nakon 50?

Za dame starije od 50 godina, dizajneri nude da isprobaju suknje i haljine A-oblika i ravne siluete. Što se tiče dužine ovih odjevnih predmeta, ona može varirati od koljena do sredine teleta. Međutim, pri odabiru dužine suknji i haljina, osim dobi, važno je uzeti u obzir i strukturne karakteristike tijela, o čemu je bilo riječi malo više.

Garderoba žene od 50 godina jednostavno je nezamisliva bez košulje i kvalitetnog odijela sa pantalonama ili suknjom. Ovo posebno važi za poslovne dame koje se tokom dana moraju sastajati sa ogromnim brojem ljudi i rešavati mnogo različitih pitanja. Na kraju krajeva, moraju izgledati dobro i osjećati se ugodno. Za vlasnice uskih ramena i malih grudi prikladne su haljine s mašnama, a za šik izgled možete vezati šal oko vrata.

Pantalone i farmerke - karakteristike izbora

Nekoliko pari pantalona od kvalitetne tkanine trebalo bi da se čvrsto smjesti u ormar. Ovaj komad odjeće omogućava dami da izgleda elegantno u bilo kojoj dobi. U stanju je sakriti nedostatke na bokovima i vizualno produžiti noge, što je posebno korisno za niske žene.

Ne biste trebali isključiti farmerke iz svog ormara nakon 50. Međutim, potrebno je izvršiti neke prilagodbe. Dakle, farmerke ne bi trebale biti preuske, čak i ako su savršene. Nakon 50 godina, trebali biste nastojati izgledati ne seksi, već suzdržano i elegantno.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (5)

Bluze i jakne: koji su modeli prikladni za 50-godišnjake?

Svaka dama treba da ima klasičnu bluzu ili košulju u svom ormaru, a žene u 50-im nisu izuzetak. Čak i ako ne radite, vjerovatno će postojati mnogo razloga da nosite ovu stvar. Međutim, ovdje se mora imati na umu da odjeću za žene starije od 50 godina treba odabrati s posebnom pažnjom. Dakle, kroj bluze ili košulje treba da bude što jednostavniji, bez nepotrebnih detalja, poput nabora, velikih dugmadi, velikih džepova ili nabora.

Dužina rukava treba da bude onakva kakva žena voli, a važno je uzeti u obzir i stanje kože ruku. Rukavi u ¾ su optimalni. Košulje ili bluze takvih modela u stanju su sakriti nedostatke kože ruku, a čak i u najtoplijim danima bit će udobne. 50-godišnja poslovna dama u svoj ormar treba da uvrsti i sako klasičnog kroja, koji će odlično izgledati u kombinaciji sa bluzom ili košuljom.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (6)

Karakteristike odabira večernje odjeće

Ukoliko postoji potreba za posjećivanjem raznih večernjih događanja, neophodno je da u garderobi postoji odgovarajuća večernja odjeća. Za žene starije od 50 godina, prodavnice u Moskvi su pripremile mnogo haljina ravnog kroja sa sakoima. Potonji ne samo da uspješno nadopunjuju sliku, već i pokrivaju ramena, kao i gornji dio ruku, čija koža više nije tako mlada i svježa kao prije.

Za večernji događaj možete kupiti haljinu sa rukavima od gipura ako je vani vruće i jakna nije prikladna. Vlasnicima "zaobljenih" formi pristaju modeli s labavim ili visokim strukom. Što se tiče shema boja, svijetle nijanse su win-win opcija, međutim, ako se vidite samo u crnoj haljini, ne zaboravite razrijediti svoj izgled šifonom ili gipurskim šalom kontrastne boje ili laganim dodacima.

Koju odjeću nakon 50 je bolje zaboraviti?

Preuski komadi garderobe su neprihvatljiva odjeća za žene starije od 50 godina. Velike ili male nosite pantalone, haljine, suknje, uopšte nije bitno. U svakom slučaju, ne bi trebalo da budu preblizu telu. Ako ste ljubitelj tunika i nosili ste ih uz helanke, sada ćete zadnji komad odjeće morati zamijeniti pencil pantalonama.

Dame nakon 50 godina bolje je da zaborave na previše otvorene i gornje hlače, jer ih čine podsmijehom, jer se elastičnost kože u ovoj dobi značajno gubi. Slična je situacija i sa prekratkim suknjama, čak i ako je sačuvana vitkost nogu. Prilikom odabira odjeće ne treba pokušavati vratiti prošle godine, već morate naučiti kako uz nju naglasiti dostojanstvo postojećeg doba.


Elegantna žena sa 50 godina je dama koja ima pravu odjeću koja odgovara njenim godinama i statusu. Stilisti savjetuju dame ove starosne grupe da daju prednost klasičnim stvarima koje čine osnovnu osnovu garderobe. Dakle, kako sa stilom obući ženu u 50-im godinama? Fotografije, zanimljive moderne slike, značajke pravljenja kombinacija - u našem članku.

Glavni elementi stilske slike

Često elegantne dame biraju odjeću koja je bliska tipu onih odjevnih predmeta koji su im pristajali u mladosti. Pogrešno je, a ponekad i vulgarno, ako se pažnja usmjeri na već ostarjela koljena i dekolte. Osim toga, modni trendovi ne miruju - neke stilove zamjenjuju drugi, isto se događa s bojama, printovima, tkaninama. Morate stalno ažurirati svoju garderobu. Zrele dame ne bi trebale da nose retro stil, on dodaje godine.

Žene koje slave godišnjicu srednjih godina dobro su prikladne za stvari koje naglašavaju figuru, ali joj ne pristaju. Pencil suknja do sredine potkoljenice vizualno rasteže siluetu i uspješno maskira dodatni volumen na bokovima. Njegova dužina ne bi trebala biti iznad koljena zrelih žena koje poštuju samoga sebe.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (7)

Elegantna dama od 50 godina mora imati haljinu-košulju u svojoj garderobi. Njegova ravna silueta može sakriti sve nedostatke figure. Kaiš skreće pažnju na struk. Danas je to dostojna alternativa haljini s koricama, koja nije prikladna za svakoga.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (8)

Uklopljeni sako do sredine butina može uspješno upotpuniti garderobu dame elegantnog doba. Za problematična područja u struku, ovo je spas u pitanju kako stilski obući ženu u 50-im godinama. Fotografija:

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (9)

Modna žena mora imati tuniku koja joj pokriva bokove. Odlično ide uz ravne pantalone ili farmerke. Nabavite ležeran svakodnevni izgled.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (10)

Žena u 50-im godinama mora imati ležerne i elegantne košulje s bluzama koje diverzificiraju njen imidž. Klasična bijela košulja uvijek izgleda trendi, ali je treba razrijediti dodatnim detaljima: maramom, perlama. Tada bijela boja neće naglasiti nesavršenosti kože na licu i vratu. Ona je savršeno u stanju da se transformiše upotrebom raznih dodataka. Može se koristiti nakit: broševi, perle u boji, šeširi sa širokim obodom, moćne narukvice.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (11)

Crne pantalone sa strelicama do sredine pete osnova su garderobe zrele dame. Međutim, ne treba ih nositi uz dosadne džempere i dolčeve, već uz svijetle bluze. Nemojte odustati od modernih skraćenih pantalona dužine 7/8. Sa vitkim nogama, elegantne 50-godišnjakinje će odgovarati uskim pantalonama, pa čak i uskim mršavicama. Međutim, treba ih nositi samo u tandemu s tunikom ili košuljom koja prekriva zadnjicu. Bele pantalone su takođe relevantne.

(Video) Fenomenalne ljetne kombinacije za dame sa oblinama

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (12)

Jeans ne treba zanemariti. Ne bi trebalo da budu pocepane. Prisustvo kamenčića, šljokica i otisaka nije dobrodošlo.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (13)

Od gornje odjeće svakako treba kupiti kardigan. Ovo je pletena ili pletena duga jakna sa dugmadima i bez kragne. Punim ženama odgovara kardigan bez kopči. Trebao bi biti opuštenog kroja i pristajati na ramena. Donje jakne imaju mjesto u ormaru zrele žene, ali ne bezoblične, već izduženo krojene.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (14)

Udobne cipele od kvalitetnog materijala sa stabilnom petom. Masivna platforma i visoke čizme samo unakazuju ženu elegantnih godina, pa bi trebali odabrati sofisticirane cipele. Za šetnje prikladne su mokasinke ili slip-oni u kombinaciji s ležernom odjećom.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (15)

Još primjera kako elegantno obući ženu u 50 - foto:

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (16)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (17)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (18)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (19)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (20)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (21)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (22)

Koje boje su prikladne?

Tamni tonovi u odjeći ovdje "nisu na licu". Ovo se posebno odnosi na stvari dizajnirane za gornji dio tijela. Oni su u stanju zasjeniti izgled dame, dajući mu nekoliko dodatnih godina. Ne biste trebali birati crne, plave, sive, bordo džempere i haljine.

U odjeći je potrebno dati prednost bež, krem, ružičastim, breskvastim, karamelnim, plavim, svijetlo sivim, menta nijansama. Ujednačenost ili mali diskretan uzorak bez prisustva svijetlih otisaka je dobrodošao.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (23)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (24)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (25)

Za starije od 50 godina, pastelne boje su dobro prikladne. Ako se ranije činilo da je nejasno i obično, sada takve stvari daju aristokraciju i ženstvenost.

Odabir slike ovisno o vrsti figure

Žene u "starim godinama" najčešće posjeduju nekoliko vrsta, i to jabuku, krušku, pravougaonik. Pogledajmo pobliže kako se obući u određenom slučaju. Dakle…

Tip jabuke

Kada žena od 50 godina ima slab struk, stomak i uske bokove, tada morate koristiti sljedeće tehnike u odabiru odjeće kako biste održali moderan luk:

 • pojas kontrastne boje na košulju, izduženi sako;
 • sa zakrpanim džepovima na grudima i bokovima, pripijena jakna sa izrezom ili sa kopčom sprijeda;
 • jakna koja se širi do dna s ovratnikom;
 • džemper ili košulja s trokutastim izrezom;
 • bluza sa okomitom linijom dugmadi koja rasteže siluetu.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (26)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (27)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (28)

Tip tela kruške

Mršavost u predelu ramena i primetan volumen u bokovima zrele dame vizuelno uklanjaju:

 • džemperi sa širokim, ali plitkim izrezom;
 • Bluze s naduvanim rukavima;
 • Odjeća s jastučićima za ramena;
 • rasširene suknje do koljena;
 • klasične ravne pantalone.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (29)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (30)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (31)

Oblik oblika "pravougaonik"

Proporcionalnost ramena i kukova s ​​blagim strukom se rijetko održava do sredine života kod žena. Ova vrsta figure praktički ne zahtijeva prilagođavanje. Samo treba da naglasite struk. Kako u ovom slučaju elegantno obući ženu od 50 godina? Za ovo će vam trebati:

 • haljine i tunike sužene ispod poprsja s remenom ili labave u struku s plisiranim rukavima;
 • susjedna odjeća;
 • pantalone širokih nogavica od lagane tkanine;
 • suknje sa ukrasima na bokovima.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (32)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (33)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (34)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (35)

Šta se ne može nositi?

 1. Zrele dame treba da izbegavaju providnu odeću. Neprihvatljive su i stvari od presovanih materijala, gipur s velikim prisustvom čipke.
 2. Rukavi ne bi trebali biti kratki. Morate odabrati odjeću dugih ili 3/4 rukava.
 3. Raznolike boje se ne uklapaju. Vrijedi napustiti svijetle otiske.
 4. Široke dukserice ne bi trebale biti prisutne u ormaru žene od 50 godina. Oni mogu uništiti bilo koju figuru. Usku odjeću treba zamijeniti uskom odjećom. To su različite stvari.
 5. Ne bi trebalo da nosite jednogodišnju suknju sa 50 godina. Neukusno je za zrelu ženu.
 6. Pleteni šal nagovještava starost. Bolje je da na ramena prebacite toplu stolicu modernih boja.
 7. Ne možete kopirati slike drugih ljudi – neke stvari im mogu odgovarati, ali vama nikako.

Modne stilske frizure za žene od 50 godina

Dakle, kako elegantno odjenuti ženu u dobi od 50 godina, fotografije i videozapisi u našem članku, nadamo se, dovoljno su rekli. Glavni parametri za odabir odjeće su praktičnost, kvaliteta materijala, umjerenost u nakitu, printovima i svijetlim detaljima.

I još primjera:

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (36)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (37)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (38)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (39)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (40)

(Video) 30 prekrasnih haljina od kojih zastaje dah

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (41)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (42)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (43)

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (44)

Nježni spol u bilo kojoj dobi želi izgledati lijepo. Da biste uvijek ostali moderni i atraktivni, morate pratiti trenutne trendove. Moda 2017 za žene starije od 50 godina daje širok prostor za maštu i omogućava damama u godinama da se oblače lijepo, elegantno i zavodljivo.

Stil žene 50 godina - 2017

Modu za žene od 50 godina 2017. karakteriziraju strogost i suzdržanost stilova, razne nijanse toplih boja i prisutnost diskretnih printova, poput karova i pruga. Mogu se pojaviti i svijetli i "blistavi" predmeti garderobe, ali ih treba vrlo pažljivo unijeti u sliku kako odjeća ne bi ispala neukusna i preopterećena.

Većina pripadnica ljepšeg spola, koje su već proslavile svoju 50. godišnjicu, ljubiteljice su klasičnog stila. U međuvremenu, u ovom uzrastu možete nositi prefinjene haljine pravca grčkog carstva, neke stvari vezane za garderobu, retro odjeću i još mnogo toga. Glavna stvar je naučiti kako pravilno kombinirati proizvode jedni s drugima i razumjeti koji su idealni za isticanje ženstvenosti i ljepote.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (45)

Modne žene od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (46)

Elegantne mašne za žene u godinama

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (47)

Šta obući ženama starijim od 50 godina u 2017.

Modna odjeća 2017 za žene od 50 godina može biti vrlo raznolika. To su i stroga poslovna odijela, i udobne haljine koje nisu pripijene, i elegantne suknje, pa čak i svestrane farmerke. Što se tiče gornje odjeće, lijepim damama starijim od 50 godina bolje je da daju prednost klasičnim kaputima, bundama i kabanicama. Istovremeno, treba obratiti pažnju na aktuelne kako biste uvijek ostali stilski i atraktivni.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (48)

Moderan izgled za dame preko 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (49)

Modne ženske slike

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (50)

Moda 2017 za žene starije od 50 godina omogućava vam da nosite toplu odjeću različitih boja i stilova. Iako se u zimskoj sezoni bunda od prirodnog krzna smatra tradicionalnom opcijom za starije dame, danas se može zamijeniti toplim kaputom, kaputom od ovčje kože ili jaknom romantičnog i ženstvenog stila. U van sezone najbolji izbor, prema modnim stilistima, bit će klasični bež kaput, koji se po želji može zamijeniti elegantnim balonerom.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (51)

Gornja odjeća 2017 za žene starije od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (52)

Elegantna gornja odjeća 2017 za žene starije od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (53)

U ormaru svake žene mora biti nekoliko haljina. Klasik žanra je mali crni model koji pristaje gotovo svim modnim ljubiteljima. Ova elegantna sitnica prikladna je u svakoj situaciji, zbog čega je dame svih uzrasta toliko cijene. Osim toga, vrlo su popularne moderne haljine za 50-godišnje žene 2017 od tako skupih materijala kao što su somot i brokat. Izgledaju jednostavno luksuzno i ​​prikladne su za sve posebne prilike.

Poslovnim damama koje nastave da rade svakako će se svidjeti stroga haljina s koricama. Ovaj stil mnogo bolje od drugih skriva postojeće nedostatke figure i naglašava njene prednosti, ali istovremeno ne pokazuje ništa suvišno drugima. Što se tiče večernjih haljina, vrijedi dati prednost odjeći s jednim iskrenim i privlačnim elementom, na primjer, dubokim dekolteom, otvorenim leđima ili visokim prorezom. Treba imati na umu da bi trebao postojati samo jedan takav detalj, inače bi slika mogla ispasti vulgarna.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (54)

Modne haljine 2017 za žene starije od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (55)

Modne haljine za žene od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (56)

Stilovi suknji za lijepe starije dame mogu biti različiti. Ovaj komad odjeće naglašava ženstvenost i eleganciju svoje vlasnice bolje od ostalih i demonstrira svoj jedinstveni šarm onima oko nje. Dakle, moda, koja ima više od 50 godina, u 2017. godini poziva ljepotice da skrenu pažnju na sljedeće modele:

 • stroga, ravna i istovremeno elegantna pencil suknja kombinuje klasiku, luksuz i šik. Slika u ovom modelu postaje elegantna i ženstvena, zbog čega se muškarcima toliko sviđa. Osim toga, olovka čini figuru svog vlasnika primjetno vitkijom;
 • Suknja do poda ravnog kroja od materijala poput tvida, drapa, brokata ili vune idealna je za hladne zime. Odlično grije čak i na jakoj hladnoći i štiti od prodornog vjetra;
 • ljetna suknja također može doseći do poda. Takvi modeli izrađeni su od laganih tečnih materijala i stvaraju atmosferu misterije i misterije oko ljepšeg spola;
 • osim toga, moda 2017. za žene starije od 50 godina uvela je novi trenutni trend koji je brzo skočio na vrh popularnosti. Ove sezone sjajna midi suknja s naglaskom na struku bit će odličan izbor, koja savršeno skriva višak kilograma i čini siluetu proporcionalnijom.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (57)

Modne suknje 2017 za žene starije od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (58)

Moda 2017 za žene starije od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (59)

Ženska moda 2017 nakon 50 godina ne dozvoljava nošenje skraćenih topa, bluza i pulovera. Sve stvari koje se odnose na gornji dio slike trebaju dosezati barem do struka. Istovremeno, najboljim izborom se smatraju moderne tunike 2017 za žene starije od 50 godina koje pokrivaju zadnjicu i čine izgled diskretnim i sofisticiranim. Ovi proizvodi mogu biti izrađeni od različitih materijala, ali saten i šifon se smatraju najrelevantnijim. U njima će se prelijepa dama osjećati odlično i moći će na licu mjesta da udari sve muškarce oko sebe.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (60)

Modne tunike za 50-godišnjakinje 2017

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (61)

(Video) SVEČANE HALJINE ZA VJENČANJA ILI MATURALNE - Dear Lover Wholesale(2019)

Podržava nošenje pantalona, ​​savršenih za svakodnevno nošenje i poslovne prilike. U međuvremenu, mnoge dame u ovoj dobi vode aktivan način života, tako da ne mogu bez pantalona opuštenijeg stila. U ovom slučaju dopuštena je kupovina bilo kakvih udobnih i praktičnih hlača koje su izrađene od kvalitetnih materijala, uključujući i traperice.

Ove pantalone savršeno pristaju na figuru i čine zadnjicu zategnutijom, što je veoma važno za starije mode. Osim toga, hlače i farmerke 2017 za 50-godišnje ljepotice ne mogu biti ukrašene rhinestones, vezom, aplikacijama i drugim ukrasnim elementima koji su prerogativ mladih dama. Što se tiče sheme boja, najbolje je dati prednost klasičnim tamnim tonovima - crnoj i tamno plavoj.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (62)

Pantalone 2017 za žene starije od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (63)

Pantalone 2017 za 50-godišnje ljepotice

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (64)

Odmor na plaži je neophodan ljudima u bilo kom životnom dobu, jer jača imuni sistem i daje energiju na duže vreme. Modno ljeto 2017. za žene starije od 50 godina nudi nekoliko zanimljivih opcija kupaćih kostima u kojima će svaka lijepa dama izgledati elegantno, lijepo i atraktivno, a pritom se osjećati samouvjereno. Izbor ovog pribora ovisi o vrsti figure i drugim individualnim karakteristikama:

 • za modne žene s malim grudima idealan je kupaći kostim s korzom bez naramenica;
 • napravila je pravi poklon vlasnicama mode 2017. za žene starije od 50 godina - uz pomoć kupaćih kostima poput "halter", "čamac" i "bokserica" ​​koji su aktuelni ove sezone, lako će uravnotežiti svoju siluetu i napraviti izuzetno je zavodljiv;
 • djevojkama s figurom obrnutog trokuta savjetuje se da obrate pažnju na sportske modele s četvrtastim dekolteom - izgledaju skladno, jer stvaraju iluziju vizualnog smanjenja širine ramena;
 • konačno, vlasnice raskošnog poprsja trebale bi se odlučiti za kupaće kostime sa dekolteom "srca" - oni se fokusiraju na lijepe grudi i odvlače ih s problematičnih područja.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (65)

Kupaći kostimi 2017 za žene od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (66)

Odijela 2017 nakon 50 godina

Poslovna odijela za mnoge predstavnike slabijeg pola nezaobilazan su dio garderobe. Moda 2017 za starije od 50 godina preporučuje nošenje klasičnih modela tamnih boja, koji se sastoje od strogih pantalona ili suknje koja završava tik iznad koljena i pripijenog sakoa. Osim toga, stil je vrlo popularan - ovaj detalj naglašava seksualnost starosne mode i odvlači pažnju od punih kukova.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (67)

Odijela 2017 nakon 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (68)

Modna odijela 2017 za žene nakon 50

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (69)

Općenito, moda 2017. za gojazne žene starije od 50 godina ne razlikuje se od trendova postavljenih za vitke ljepotice. Međutim, korisno je za djevojke veće veličine da uzmu u obzir sljedeće karakteristike:

 • ispod bilo kojeg kompleta odjeće trebali biste nositi visokokvalitetno korektivno donje rublje, koje će siluetu učiniti vitkijom i zategnutijom;
 • cipele moraju imati visinu potpetice od najmanje 5 cm;
 • modni predmeti 2017, koji su stariji od 50 godina, trebali bi imati pretežno V-izrez;
 • ako je potrebno skrenuti pažnju s problematičnih kukova, stražnjice i trbuha, dopušteno je koristiti privlačne dodatke, na primjer, maramicu;
 • moda 2017 za žene starije od 50 godina uvela je novi trend za "puffy" - haljine i bluze sa peplumom. Ovaj detalj naglašava struk i stvara njegovu iluziju čak i na bezobličnom tijelu;
 • kontrastni umetci sa strane također mogu vizualno učiniti figuru vitkijom;
 • gornja odjeća može imati originalan stil, kao što je pončo ili ogrtač. Ovi modeli uklanjaju nepotrebne bore i uglove.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (70)

Moda 2017. za gojazne žene starije od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (71)

Moda za niske žene 50 godina 2017

Za one koji smatraju da je nizak rast njihov najveći nedostatak, postoji mnogo načina da izgledaju viši i da i dalje budu u trendu. Dakle, elegantna odjeća za žene od 50 godina u 2017. godini može imati sljedeće stilove:

 • sve glomazne predmete garderobe treba presresti remenom oko struka;
 • minijaturne fashionistice mogu nositi skraćene predmete, ali samo one u kojima se ne pojavljuje gola traka kože;
 • dame sa takvim osobinama ne bi trebalo da nose preuske ili uske pantalone. Ispravno je dati prednost raširenim, širokim ili ravnim modelima;
 • okomita traka je prikladna za vizualno produženje siluete;
 • osim toga, ne biste trebali birati suknje i pantalone sa niskim strukom.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (72)

Moda 2017 za niske žene od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (73)

Modne slike 2017 za niske žene od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (74)

Uopće nije teško napraviti elegantne moderne lukove 2017 za žene starije od 50 godina. Elegantan, somot i brokat su najprikladniji za to, upotpunjeni odgovarajućim cipelama s visokom potpeticom i elegantnim dodacima. Posebnu pažnju treba obratiti na shemu boja odjeće. 2017. poziva starosne modne da izaberu jedan od sljedećih tonova:

 • čokolada;
 • breskva;
 • smaragdno zelena;
 • prašnjava ruža;
 • siva.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (75)

Večernja moda 2017. za 50-godišnjake

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (76)

Večernja moda 2017 za žene starije od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (77)

Kada žena prestane da bude mlada i šarmantna, postaje mudra i šik - ova poznata izreka idealna je za moderne 50-godišnje dame. Da biste izgledali atraktivno u ovom dobu, veoma je važno odabrati pravu odjeću i obuću. Moda za žene starije od 50 godina ima svoje nijanse, proučavajući koje ćete izgledati sjajno u bilo kojoj dobi.

Odeća za žene preko 50 godina

Moderan izgled žene od 50 godina trebao bi biti suzdržan i koncizan. Meke linije, strogi izrez, moderan kroj, trendi model, skupa tkanina - sve su to nezamjenjivi atributi šik stila. Odjeću za žene od 50 godina treba odabrati strogo prema veličini. Premale stvari mogu vizualno pokvariti čak i najbolju figuru, a voluminozne dukserice mogu sakriti sve čari još mlade i atraktivne žene, a to se također ne može dopustiti. Za dame s prekomjernom težinom vrećaste stvari također nisu prikladne, morate se obući u odjeću koja pristaje vašoj figuri, ali ne pripijenu

Kako biste izgledali zapanjujuće bez obzira na godine, vrlo je važno odabrati pravu boju odjeće. Svijetlozelene, pješčane, lila, terakota nijanse pomoći će vam da izgubite nekoliko godina. U crvenoj ili tamnocrvenoj odjeći izgledat ćete spektakularno i svijetlo. Tamnoplava, crna, zelena vizualno će dati harmoniju figuri, a breskva će osvježiti ten i čak sakriti krugove ispod očiju. Za osnovnu garderobu bolje je odabrati stvari koje se međusobno slažu. Tako možete kreirati novu sliku svaki dan.

Cijela garderoba bi se trebala sastojati uglavnom od kvalitetnih predmeta. Proizvode je bolje odabrati od skupih prirodnih tkanina. Idealna opcija bila bi lan, pamuk, svila, vuna obojena klasičnim plemenitim tonovima. Bolje je isključiti ili minimizirati svijetle završne obrade, kao što su rhinestones, šljokice, kamenje. Bolje je upotpuniti sliku elegantnim dodacima ili nizom bisera - to će dodati eleganciju, ali nemojte odbiti moderan skupi nakit.

Stvarno je ne trošiti puno novca na odjeću i uvijek biti drugačiji. Da biste to učinili, morate uskladiti stvari koje se mogu kombinirati. Šta treba da sadrži osnovna garderoba:

 1. Tamnoplave ravne farmerke bez dekoracije.
 2. 2-3 debela pletena dolčevina.
 3. Klasično odijelo koje uključuje suknju, pantalone i sako.
 4. Nekoliko bluza u nježnim nijansama.
 5. Bijela majica.
 6. Kaput od kašmira sa remenom.
 7. Tri suknje: olovka, rašireni model ili A kroja, maxi.
 8. Lep uski džemper.
 9. Nekoliko haljina. Obavezno večernji i klasični slučaj.

Stilovi haljina za žene od 50 godina

Haljina na svakoj ženi uvijek izgleda ženstveno i elegantno. Moderna moda uključuje mnoge stilove haljina za žene od 50 godina, samo trebate odabrati pravi model. Haljine na dlanu ispod koljena izgledaju povoljno. Pazite da ne odaberete dužinu do sredine lista, jer to narušava proporcije figure. Ako imate lijepe noge, onda kada birate haljinu iznad koljena, trebali biste nositi prozirne ili uske crne hulahopke. Otisci ili crteži su dozvoljeni, ali ne preveliki. Dekoltea ne bi trebalo da bude jako dubok i prkosan, jer koža na vratu i ključnim kostima u ovom uzrastu više nije savršena.

Obratite pažnju na haljine sa koricama. Uvijek su u modi. Zreloj ženi koja će izgledati sjajno u ovim stilovima pristajat će kutijaste haljine, haljine u obliku čahura, košulje, kaput haljine. Bolje je ne nositi stvari s volanima i mašnama, prepuštajući ih mladim djevojkama. Zanimljiva draperija na trbuhu i bokovima pomoći će sakriti nedostatke figure. Za gojazne žene prikladne su haljine s okomitim printom ili obrubom. Oni će uravnotežiti figuru zbog vizualnog povećanja rasta. U ovoj odjevnoj kombinaciji izgledat ćete mlado i fit.

Večernje haljine

Da biste izgledali elegantno i elegantno u večernjoj haljini, morate uzeti u obzir nekoliko nijansi. Bolje je izbjegavati svijetle toalete s puno šljokica ili šljokica. Na večernjoj haljini za pravu damu mogu biti prisutni samo kvalitetni mat dodaci ili diskretni kamenčići. Bolje je odabrati tkanine bez sjaja. Izbjegavajte žakard, koji vizualno dodaje godine. Savršen večernji outfit za ženu od 50 godina je komplet haljine sa sakoom ili bolero. Slojevitost će vam pomoći da se osjećate slobodnije, samopouzdanije i pogodno je za mršave i pune dame.

(Video) Praktična žena - Kako vezati maramu - više načina za različite modele!

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (78)

Posao

Elegantna žena sa 50 godina treba da ima odeću u poslovnom stilu u svojoj garderobi, posebno ako radi na liderskoj poziciji. Takve stvari trebaju biti izrađene od izdržljivih neprozirnih tkanina, koje svojim kvalitetom i prezentabilnim izgledom mogu adekvatno naglasiti visok status. Poslovne haljine za žene od 50 godina treba odabrati bez izrezivanja i dekora. Najbolji kroj za uredsku odjeću je ravan ili blago pripijen. Haljina bez rukava je savršena za posao. Ispod njega možete obući diskretnu bluzu kako biste osvježili izgled.

Ljeto

Topla sezona je savršeno vrijeme za nošenje haljina. Udobne su i nisu vruće. Kada birate letnju haljinu, zapamtite da zrela lepotica treba da ima pristojan okvir. Ljeti možete nositi svoje omiljene boje i stilove. Izbjegavajte crne i previše tmurne nijanse, bolje je odabrati odjeću u koraljnoj, tirkiznoj, lila, zelenoj, bež boji. Idealne su lagane dvoslojne haljine od šifona ili svile, lanene haljine pastelnih boja ili klasični pamučni modeli. Ljetne haljine za žene od 50 godina trebaju biti izrađene od prirodnih tkanina.

Zimska odeća za žene preko 50 godina

Zima je vrijeme za tople, udobne tkanine. Prekrasan kaput u kombinaciji s mekim pokrivalom za glavu i rukavicama najbolje odgovara hladnom i suhom vremenu. Udobna i praktična zimska odjeća za žene starije od 50 godina je klasični bež ili smeđi kaput. Dužina je bolje izabrati od sredine bedra do koljena. Prirodne bunde, jakne od ovčje kože su savršene. Po vlažnom vremenu možete nositi donji kaput tamnih boja.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (79)

Stilovi sarafana za žene preko 50 godina

Modna slika za ženu od 50 godina može se stvoriti uz pomoć sarafana. Sundresses za žene od 50 godina su udobne. Ljeti je bolje izbjegavati tanke kaiševe. Odaberite stil tople odjeće po svom ukusu. Za zimu bolje su prikladni sarafani od tvida ili vune sa širokim rupom. Postoje opće preporuke za odabir takve odjeće za 50-godišnju damu. Aktuelni su sledeći stilovi:

 • A-linija sa širokim naramenicama, koje su često ukrašene kontrastnim šavovima ili dugmadima;
 • Svi modeli su adekvatne dužine sa visokim strukom i ravne siluete;
 • Blago pripijenog kroja s vertikalnim patentnim zatvaračem, koji je dizajniran da vizualno izduži figuru;
 • Sarafani klasičnog kroja od gustih tkanina.

Hlače

Elegantna odjeća za žene nakon 50 godina nužno uključuje takav element kao što su pantalone. Ova stvar je izuzetno praktična i raznovrsna. Klasični model je pogodan za posao, traperice - za odmor, šetnje, sportska verzija - za izlaske u prirodu ili za fitnes. Zimi možete nositi vunene pantalone u diskretnoj karici, a ljeti će vam biti udobno u pamučnim, lanenim chino hlačama ili svilenim harem pantalonama.

Pantalone za žene starije od 50 godina treba da budu udobne i ne preuske. Za ovo doba idealni su modeli sa visokim strukom. Za pune, bolje je odabrati pantalone od tkanine s dodatkom likre. Savršena kombinacija: 97 pamuk, 3 likre. Prava veličina će vam omogućiti da zategnete figuru, ali neće istaknuti nedostatke. Bolje je odabrati neutralne boje.

Foto: moda za žene od 50 godina

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (80)

Na fotografiji na internetu i sjajnim časopisima možete vidjeti mnoge varijacije stilskih slika za zrele dame. Moda za 50-godišnje žene 2016. nudi mnogo elegantnih rješenja. Najuspješnije su kombinacije klasičnih bež pantalona sa bluzama u mliječnoj, bijeloj, plavoj boji i pumpama. Tamne farmerke izgledaju sjajno uz uvučenu sivu košulju, dok pleteni kardigan koji se nosi preko vrha i diskretni dodaci dodaju udobnost i opuštenost izgledu. Ove fotografije još jednom potvrđuju da je prava žena lijepa bez obzira na godine i građu.

Video

Kako izgledati elegantno i elegantno sa 50 godina, reći će ženski klub "Ko ima više od 30".

Što žena postaje starija, ima više kompleksa u vezi sa svojim godinama. Ali da li je to razlog za zabrinutost? Naravno, ako se zavalite i mislite da je mladost nestala, možete pasti u očaj.

Međutim, to ne biste trebali raditi, jer su žene lijepe u bilo kojoj dobi! Da biste uvijek ostali u odličnoj formi i elegantno se oblačili, čak i ako imate više od 50 godina, morate zapamtiti nekoliko jednostavnih pravila.

Pravilo 1: birajte samo "svoje" boje

Šta to znači? To znači da prije odabira garderobe žena mora odrediti svoj tip boje.

Kao što znate, ima ih 4: zima, ljeto, proljeće, jesen. Kako se oblačiti sa stilom u 50? Do danas, stilisti preporučuju da se ne fokusirate na vrste boja, a ako sami ne možete odrediti svoj tip boje, samo slijedite jedno jednostavno pravilo: izbjegavajte tamne nijanse u odjeći. Imaju sposobnost da "nabace" suvišne godine, pa čak i banalna crna večernja haljina može sve pokvariti.

Osim toga, na izbor boje utiču crte lica, ten i karakteristike figure. Ako sumnjate u pravilan izbor boja u odjeći, poslužite se savjetom stiliste ili povedite bliskog prijatelja da ga isprobate.

Pravilo 2: odjeća - samo na figuri!

Nakon 50 godina, komad odjeće trebao bi naglasiti figuru žene, ali je u isto vrijeme ne isticati previše (ponekad to može izgledati vulgarno). Uz tanak struk, preporučljivo je nositi kaiševe, naramenice i lančiće. Možete olakšati, ali ne manje elegantno - ugurati bluzu u suknju. Ova opcija je posebno pogodna za žene koje se pridržavaju stila poslovne dame.

Ako nema struka, onda bi naglasak trebao biti na vitkim nogama i bokovima.

Pravilo 3: ne kombinirajte "nekompatibilno"

U ovom slučaju govorimo o kombinaciji dugih suknji sa istim dugim sakoima ili kardiganima. Takva kombinacija će dovesti do toga da nećete izgledati elegantno, već mnogo starije od svoje, a težite upravo suprotnom cilju!

Pravilo 4: ne kratkim i pripijenim haljinama!

Haljine do koljena su najbolja opcija za žene starije od 50 godina. Međutim, ne bi trebalo da pristaju uz figuru, čak i ako je savršena. Prisutnost male udaljenosti od tijela do ormara znak je dobrog ukusa, sofisticiranosti i gracioznosti.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (81)

Pravilo 5: Nosite prsluke

Nošenje prsluka je ovih dana vrlo elegantno. Kombinacija bluza i suknji, ili bluza i pantalona sa prslucima čini ženu elegantnom i modernom, čime se izdvaja iz gomile.

Pravilo 6: bez ukrasa!

Volani, volani, veliki broj vezica - svi su ovi elementi strogo tabu za žene od 40 godina, a čak i sa 50 godina i više, trebali biste ih potpuno zaboraviti. Ova lista bi također trebala uključivati ​​suknje u slojevima.

Pravilo 7: oprezno sa cvijećem!

Želja za oblačenjem u šarenim haljinama, bluzama i suknjama - nažalost, žena starija od 50 godina treba da se odrekne takve romantike. Vaša senzualnost se najbolje pokazuje kroz pravi izbor tkanine. Prednost treba dati svili, kašmiru, antilop.

Ali bolje je odbiti kožnu odjeću.

Pravilo 8: farmerke su sve!

Denim garderobe su klasika, pa su pogodne za sve žene bez izuzetka. Ni godine ni figura ne igraju ulogu. Ali ako vam bokovi ne izgledaju vitko, onda uklopljene farmerke ne dolaze u obzir.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (82)

Pravilo 9: punoća boji i ženu!

Žene koje se ne mogu pohvaliti vitkom figurom ne bi trebale očajavati. Da biste se elegantno obukli za ženu stariju od 50 godina, potrebno je više pažnje privući na lice, a to se može učiniti uz pomoć „vertikalnog akcenta“.

Kardigani, biseksualni džemperi, bluze s V-izrezom - to je upravo ono sa čime žene.

Ako se možete pohvaliti prekrasnim gležnjevima ili zglobovima, onda ih ne biste trebali skrivati. Osim toga, u većini slučajeva džemperi kratkih rukava i kapri izgledaju mnogo elegantnije od dubokog dekoltea.

Pravilo 10: što jednostavnije to bolje

Ne biste trebali kupovati jeftine falsifikate sašivene po uzorcima skupih marki. Izgleda užasno, osim toga, za žene starije od 50 godina, ovo je već “ne comme il faut”.

Pravilo 11: minimum šminke!

Ako niste profesionalni šminker, budite oprezni. Ne biste trebali nanositi puder ili rumenilo u nekoliko slojeva, a još više, ne morate koristiti previše svijetle sjene.

Uz nepismenu upotrebu kozmetike, žena će izgledati mnogo starije od svojih godina, što se nimalo ne poklapa s njenim ciljem.

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (83)

Pravilo 12: do izbora cipela - sa ukusom

Cipele moraju biti udobne, ali u isto vrijeme moraju odgovarati tipu figure i stilu odjeće. Stiletto potpetice za gojazne žene su tabu, jer će vizualno učiniti noge debljima.

Žene koje su previše mršave trebale bi odabrati štikle "srednje debljine", jer će debele potpetice učiniti noge još tanjima.

Glavno stanje stila: cipele bi trebale izgledati moderno.

Pravilo 13: nema klasika!

Klasični stil odijevanja nije prikladan za žene starije od 50 godina, jer im daje nekoliko dodatnih godina. Bolje ga je zamijeniti smart casual - izgleda i moderno i lijepo.

Pravilo 14: da sportskom stilu!

Ovdje žena ima veliki izbor stilova: marinski, vojnički, safari stil, itd. Slažete se, ima mnogo toga za izabrati. Glavna stvar je pronaći nešto što će biti ne samo po vašem ukusu, već i "prema vašoj figuri".

Elegantna ljetna odijela za žene preko 50. Modne lagane haljine: stil za plažu (84)

Na kraju, ne pokušavajte da izgledate mlađe od svojih godina noseći providne bluze ili mrežaste topove. Stil i gracioznost žene leži u njenoj sposobnosti da voli sebe, bez obzira na godine. Ni sa 50 ne možete da idete u korak sa vremenom, morate to osetiti.

(Video) Nova kolekcija proljeće/ljeto 2022. - Anastasija Fashion Banja Luka

Uopće nije potrebno prilagođavati se svim hirovima promjenjive mode. Minimalizam je uvijek u trendu, pa čak i sa malom garderobom žene starije od 50 godina mogu izgledati sjajno i osjećati se mlađe, zanimljivije, elegantnije.

yandex_partner_id = 141708; yandex_site_bg_color = "FFFFFF"; yandex_ad_format = "direktno"; yandex_font_size = 1; yandex_direct_type = "vertikalno"; yandex_direct_limit = 2; yandex_direct_title_font_size = 3; yandex_direct_links_underline = istina; yandex_direct_title_color = "990000"; yandex_direct_url_color = "333333"; yandex_direct_text_color = "000000"; yandex_direct_hover_color = "CC0000"; yandex_direct_sitelinks_color = "990000"; yandex_direct_favicon = istina; yandex_no_sitelinks = lažno; document.write(" ");

Videos

1. Modne kombinacije za zene preko 40
(Mini Magazin)
2. 25 nacina da vezete maramu ili esarpu za 4,5 minuta
(Bole Bolic)
3. JEDNOSTAVNE ŽENSKE FRIZURE ZA SVAKU PRILIKU
(MASOVNA TERAPIJA)
4. O čemu voditi računa kada biramo odijelo?
(O Kanal)
5. 5 GREŠAKA U OBLAČENJU KOJE SVAKI MUŠKARAC RADI
(Slaven Hertzog)
6. DIY Clothes! 4 DIY Shorts Projects from Jeans! Easy
(SaraBeautyCorner - DIY, Comedy, Makeup, Nail Art)

Top Articles

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated: 09/24/2022

Views: 5426

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.